Kireçlenme, kemiklerin ucunda mekân alan kıkırdak dokunun zamanla aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Giderek kötü seyiratlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye çıbanlayabilir. Bu tavır vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıeşr. 40 yaşın üstündeki bireylerde daha bir tomar görülür. Başkaca pahal bastırık dökmek gibi kavi fiziki hareketlerde kâin insanlarda, daha bir tomar rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem emrazının da omurga nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, dal, bel ve çıbanparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski pozitifrır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Iyi gani deniz tüketin. Su, eklemlere dayanak katkısızlar. Bu yüzden her zaman en az 8 çamçak deniz ciğermek icap ettiğini ihmal etmeyin. Suyun haricinde benzin, kefir, ayran gibi yüce kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Zerzevat ve sonuç tüketin. Kemik katkısızlığı ciğerin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde aldatmaınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri yüce olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin bir tomar alımı sonucunda idrarla birlikte kalsiyum atımını pozitifrır. Kemik katkısızlığını himaye etmek ciğerin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye gibi protein itibarıyla verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini pozitifrın. Omega 3 itibarıyla verimli olan yağlı balıklar, eklem emrazına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını müspet yönde etkiler. Yeşil çay ciğerin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde müspet etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere ehil evetğu ciğerin, kemiklere dayanak olabilir. Başkaca kireçlenmeden kaynaklanan dertlara ve şkârkinliğe bile iyi hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak ciğerin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen açıklıkştırmalara için sonuç ve göveri itibarıyla verimli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin aktif bileşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve zerrinmsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.